Wijnhuis
Bij weinig wijnbedrijven gaan wijn en kunst zó samen als bij Enate, in Somontano (Noord-Spanje). In 1992 startte niet alleen het wijnbedrijf Enate, maar ook de nu indrukwekkende collectie van moderne kunst. De state-of-the-art bodega, gebouwd tussen 1992 en 1997, is een wijnmakerij én een museum, met werken van vele contemporaine Spaanse en internationale schilders. Die zijn niet alleen ter plaatse te bewonderen, maar sieren ook de labels van de flessen van Enate.
En moderne kunst past perfect bij de wijnen van Enate. In het zonnige klimaat van Somontano, aan de voet van de Spaanse Pyreneeën, dat gekenmerkt wordt door enorme verschillen tussen dag- en nachttemperaturen, ontstaan heel schone, aromatische wijnen, die zorgvuldig worden opgevoed. Ze worden gemaakt van de druivenrassen chardonnay, gewürztraminer, merlot, tempranillo, syrah en cabernet sauvignon. En ze mogen met recht modern genoemd worden, gezien hun internationaal aansprekende stijl. Alle wijnen van dit wijnhuis...
Regio
Het Spaanse Somontano (‘aan de voet van de bergen’) is een van de jongste en modernste wijngebieden van het land. Het was de provincie Aragón, die een investeringsmaatschappij stichtte waarmee wijnproducenten werden gefinancierd om de wijnbouw in het gebied van de grond te krijgen. Met succes: nu circa 30 jaar later behoren de wijnen van Somontano tot de betrouwbaarste en beste waar voor je geld in Spanje.
Somontano ligt, zoals de vertaling doet vermoeden, aan de voet van de bergen, de Pyreneeën om precies te zijn. De wijngaarden liggen op 350 tot 650 meter hoogte, circa 280 kilometer ten westen van de Spaanse Middellandse Zeekust. Alle wijnen van deze regio...
Prachtige, diepe gele kleur met een groen zweempje. Complex aromatisch met de klassieke accenten van op hout gegiste en opgelegde chardonnay (hazelnoten, getoast brood, rook), aangevuld met frisse fruitige tonen (ananas, grapefruit). Vol, romig mondgevoel, fris en complex, met een lange en evenwichtige finale. Volle, intense beleving, complex met houtrijping.
Wijn-spijs
Uitstekende begeleider van stevige zeevis, schelp- en schaaldieren of witvlees in romige sauzen. Zeer aanbevolen bij (voor)gerechten met gerookte vis of vlees. Verrassend lekker bij smaakvolle, romige en halfharde kazen.
Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren. Als je wilt aanpassen welke cookies we mogen gebruiken, kan je jouw cookie-instellingen wijzigen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.